Népszerű útvonalak, e-matricák

 
Magyarországi e-matrica gyorsvásárlás

Autópálya matrica - megfontolások vásárlásnál

Megfontolások az autópálya matrica kiválasztásban

A a megyei autópálya matricák engedményt jelentenek az autósoknak; sok esetben költségcsökkentést eredményezhetnek. Használatuk nem kötelező. 

Minden autósnak érdemes egyénileg – saját úthasználati szokásai alapján – meggondolni, milyen matricát vásároljon. Ehhez adunk szempontokat:  utazási szokás --> ajánlott matrica összeállítása formában. (Fontos: a megyei matricák éves érvényességű matricák)

1. Gyakran utazik azonos útvonalon --> megyei matrica az útvonallal érintett megyékre

2. Bizonyos időszakokban utazik többet, nagyobb távolságra --> 10-napos és havi matricák

3. Gyakran utazik egy területen, de a nyári, téli szezonban nagyobb távolságra megy --> megyei matrica és időalapú matricák együtt

4. Sokat utazik az év során, kisebb területen is és hosszabb távolságra is --> éves matrica

A tényleges döntést legtöbben a minimális költség alapján hozzák. Ez logikus, mégis érdemes megfontolni legalább két tényezőt:

Egyrészt az év elején nehéz megbecsülni, milyen fizetős utakon fogunk autózni az év során, mostani elképzelésünk sokat változhat és olyankor nem várt költséget jelent a matrica. 

Másrészt érdemes arra a kényelemre is gondolni, amit pl. egy éves autópálya matrica jelent. Ugyanis ennél egész évben nem kell többet matricára gondolni, mikor, milyet vegyünk, milyen kerülő útvonalon tudunk spórolni, meddig tart egy-egy matrica érvényessége. Ez a fajta kényelem sokat megérhet.

Fontos! A javasolt matricák csak az oldal által javasolt útvonal követése esetén lesznek elegendők.

EN DE RO HU
CookieMessage CookieMoreText